Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

Το Δέντρο που Πληγώναμε...έγινε στάχτη!


Δε πειράζει. Έτσι. Στα σκατά. Και πιό βαθειά!


Για τους γαμόσπιτους τι να πεί κανείς? Να αρχίσω να βρίζω πολιτικούς?

Δεν θα με διαβάσει κανείς? Τι, να γίνω γραφικός? Ποτέ!


Αυτό που έχω να πώ για τις πυρκαβλιές, είναι ότι φταίμε και μείς. Δε μπορεί ρε φίλε να παγαίνεις και να χτίζεις μέσα στα δέντρα και να μη ρίχνεις ούτε μια «αποψίλωση» που λέγαμε και στο στρατό (ξεχορτάριασμα), να μη έχεις μια μάνικα χοντρή σα βοιδόπουτσα και να μου χεις το λαστιχάκι αγορασμένο απ το Jumbo, μαζί με τη πλαστική πισίνα του γιόκα σου.

Και ξέρεις καλοδιπλωμένο γύρω απ τη βάνα στο μπαλκόνι, να καταβρέχουμε το απόγευμα που θα κατουρήσει ο μπούλης, ή ο μπούμπης...(παιδί ή σκυλί δηλ.). Αχ, ξέχασα να ποτήσω το βασιλικό (με σκόρδο?)...Γύρνα Θανάση...καλά που το θυμήθηκα...(κι όλα αυτα στο δρόμο για Θεσσαλονίκη, έξω απ τη Θήβα).

Δε μπορεί ρε φίλε, εμείς οι υπόλοιποι να ζούμε στα σκατα της Κυψέλης, της Καλλιθέας, του Γκύζη, της Νίκαιας και σύ να μου χτίζεις μες τα έλατα και να θες και 2 Μagirus Deutz της Πυροσβεστικής απ έξω απ τη πόρτα σου, ας σούν ας πάσιμπολ, ναούμε! Κάνε και συ κάτι. Τράβα στο Δήμαρχο της περιοχής στον Παπά, στον Ενομοτάρχη και πες του...τι ζίνεται όρε σύντεκνε, θα κάνουμε ζώνες πυρόσβετσης?

Θα βάλουμε βάνες? Ξεκαθάρισε ότι μιλάς για Βάνες Νερού. Επειδή οι Δήμαρχοι τα τελευταία χρόνια αντι για βάνες, φέρνουν Κουβανές για το καρναβάλι, ενώ τα δένδρα καίγονται. Λεφτάαα, να λεφτά με το τσουβάλι για να φέρουν μαύρα ξέκολα να καυλώνουν οι μπαρμπάδες στις παρελάσεις και να τους ξαναψηφίζουν μετά, για να ξανακαούν τα δέντρα μετά. Ε, και το καλοκαιράκι, θα σκουπίσουν λίγο τις παραλίες, θα βάλουν εκεί τίποτα μετανάστες να μαζέυουν γόπες και καπότες να πάνε οι γριές στις πανέμορφες και πεντακάθαρες παραλίες της Αττικής, 6-8π.μ., να κάνουν αμμόλουτρα, να γεννήσουν και κάνα αυγό στην άμμο να μη χαθεί το είδος!

Τα βράδυα όλο και κάτι ετοιμάζουν...απο πολιτισμικές εκδηλώσεις, κάτι παρακμιακές συναυλίες που και να μη πας, κοιμάσαι μόνο που το σκέφτεσαι, με τη Μελίνα Τανάγρη, τη Γιώτα Μπισπίκη, και τη Εφη Θώδη! Επίσης βάζουνε κει τίποτα κακομαθημένα σχολιαρόπαιδα που ο μπαμπάς τους είναι στο Δημοτικό συμβούλιο και κάνουν συναυλία Ραπ (λολ) και είναι οι παπούδες απο κάτω και βλέπουνε και νοσταλγούν βραδυές με τον Αττίκ και τον Γούναρη, τέτοια σκηνικά...εκεί πάνε τα λεφτά. Α, ξέχασα...δε μπέστ...Κατασκηνώσεις...μμμμ τι ωραία που περνάμε....Βρε Κωστάκη, πήγαινε να παίξεις με την Ανθούλα...ΟΧΙ, εγώ θέλω τον Gormiti!

Σίγουρα, δεν είναι όλα αυθαίρετα, ούτε κάθε σπιθαμή που καίγεται κάθε χρόνο μοσχοπουλιέται μετά απ το κράτος. Όχι! Αλλά βλέπεις κάτι σπίτια στα μπετά ακόμα που είναι στη κορυφή ενός βουνού και προσπαθείς να δείς που είναι ο δρόμος?!!? Και δρόμος πουθενά, λες και φύτρωσε (ρίχτε μια ματιά στα περίχωρα της Αθήνας, όταν πηγαίνετε για μπάνιο, ή εκδρομές γενικά), θα δείτε πάρα πολλά κραυγαλέα παραδείγματα, στη μέση του πουθενά που βέβαια τα πιο πολλά είναι στα μπετά ακόμα εδώ και χρόνια. Kάποιο φάβο έχει η λάκα?!!?

Έτσι που λέτε, δεν αρκεί να είσαι δημότης, πρέπει να το αποδεικνύεις κιόλας, γιατί αν εσύ δε πάρεις μέτρα γιατο σπίτι σου γιατί να πάρει η πυροσβεστική? Αφού ξέρεις ότι ζείς σε ένα μπουρδέλο Κράτος, με ΜΗΔΕΝ υποδομές, γιατί περιμένεις απ αυτό? Το κράτος τη Πυροσβεστική την έχει στη ζήτα! Δεν επαρκούν οι δυνάμεις και το έδαφος είναι δύσβατο εως αδιάβατο, δε μπορεί η Πυροσβεστική στις πιο πολλές περιπτώσεις να σώσει όλα τα σπίτια, και φυσικά ούτε το Δάσος.

Αφού λοιπόν ρε φίλε, ξοδεύεις να χτίσεις ένα σπίτι, της τάξεως των 300.000 ευρώ, δε μιλάω για της καλύβες με τσιμεντόλιθους, που μένουν μέσα κάτι γεροντάκια που...τελος πάντων, γιατί ρε φίλε δε ξοδεύεις, λίγα παραπάνω να κόψεις λίγα δέντρα, με τους γείτονες σου, άλλωστε το γαμάτε που το γαμάτε εκει πέρα, αλλά για τη δική σου ασφάλεια και το καλό του υπόλοιπου δάσους, κάντε ζώνες πυρόσβεσης, βάλτε βάνες, προμηθευτείτε μάνικες, δεξαμενές με βρόχινο νερό (ίσως), εφόσον ξέρετε ότι το κακό θα γίνει, όχι μπορεί, ΘΑ γίνει, όπως γίνεται κάθε χρόνο. Είσαι νόμιμος? ΟΚ. Είσαι παράνομος? Κομμάτια να γίνει, αν είσαι ο φύλακας του Δάσους. Μια φορά υποχρέωση δε σου χουμε, αλλά κάνε και συ κάτι, λίγο φιλότιμο, ας μη φωνάζει μόνο ο κλέφτης σ αυτό το τόπο.






Δεν υπάρχουν σχόλια: