Τετάρτη 23 Απριλίου 2008

Going see-Through - Καυτά 6σφαιρα

Χαχόλικα ρούχα, σώβρακα πάνω απ τα παντελόνια, παπούτσια χωρίς κορδόνια, φανέλες οικοδομής, μούσκουλα, γυμναστήριο, solarium, περπάτημα κουασιμόδου, και ύφος παραμύθι...

Ποτέ δε κατάλαβα τι στο πούτσο πουλάνε τούτοι δω. Δηλαδή αν δε μπορείς να ληστέψεις μια τράπεζα, το κάνεις τραγούδι?

Το να είσαι ράπερ στις Η.Π.Α., χρειάζεται κότσια. Να το λέει η καρδιά σου.
Σε μια τέτοια χώρα που η ελευθερία είναι σχετική, απ την άποψη ότι μπορείς να νοικιάσεις μια Ferrari όχι όμως να την οδηγήσεις πάνω απ τα 80 μίλια (150χλμ.), ή, ότι αν δεν πας στην εκκλησία κάθε Κυριακή μάλλον δε θα γίνεις ποτέ πολιτικός, τότε λοιπόν αν είσαι μαύρος και φτωχός, όπου το σύστημα σε ξερνάει πιο εύκολα απ ότι τους λευκούς περιθωριακούς, και η κουλτούρα σου ως μαύρος, περιλαμβάνει και μια μουσική κληρονομιά δε θέλει και πολύ να πειστείς ότι το έχεις. Τι έχεις? Ε, ή μια κιθάρα, ή ενα ΜΚ10, ή μια τρομπέτα, Ή, στη χειρότερη, ένα mini uzi, που πήρες απ το απέναντι κατάστημα λες και παίρνεις Black&Dekker.
Απο κει και πέρα έγκειται στο χαρακτήρα, την παιδεία και τις παρέες σου για το τι δρόμο θα ακολουθήσεις. Θα μπείς σε συμμορία ή σε μπάντα? Θα δείξει.

Kαι ντάκσει οι Αctive Member, πληρούν κάποιες προδιαγραφές τόσο σε lifestyle, όσο και σε άποψη και στίχο. Είμαι cool μ' αυτούς.

Οι Έλληνες flashy ράπερς ενάντια σε τι τους τρώει ο χαμηλοκαβάλος τους?
Ούτε σημαίες καίνε, ούτε σε πορείες πάνε, ναρκωτικά δε παίρνουν, εκτός απ του ΜacDonalds, με την αστυνομία παρεδώσε δεν έχουν, αντιθέτως τρώνε καλά, πίνουν και γλεντάνε και πουλάνε μιζέρια με κλασομαγκιά σε CD για 14χρονα. Και δε παίζει και κάνας στίχος με προβληματισμό να πώ οκ? Οι Goinkatadiaolou ας πούμε. Τι κουμάσια είναι αυτοί ρε? Απ τις Coca Coles το πάθανε? Μια 6αδα δύλιτρα με σφηνάκια Red Bull, στη καθισιά τους μιλάμε. Και με λέει ...τι λλέ ρε φιλλαράκι, πλλάκα μέ κάνεις? Δε σε κάνω πλλάκα τον λέω. Το παίζουν γκόμενοι και είναι όλοι τους καραφλόσφαιρες. Μας σουφρόνουν και τα χείλια...σιγά μας τρομάξατε τώρα, μη δέρνετε πολύ παιδιά. Δε πα να γράψετε κάνα τραγούδι για του φευγάτου τη μάνα που ποτέ δεν έκλαψε, ή να γυαλίσετε το turbiσμένο FIAT UNO με την απλώστρα πίσω να πάτε τη γκόμενα στη Βίσση το βράδυ? Μπορείτε επίσης να δέσετε στο μώλο με την καδένα που πήρατε απ του Kessari, ή απλά ν αυτοκτονήσετε με κωλοδάχτυλο. Εμ, τι άλλο, α ναι. Και μη φοράτε καδένες με σταυρούς BlackSabbathιανούς (μεγάλη η χάρη τους), κρεμάστε κάνα χρυσό $ μη σας σταματήσει καμιά γριά και σας φιλήσει το χέρι. Γύρισε ο άλλος videoclip, οδηγώντας Hummer...δηλαδή ΤΟΣΟ ΛΟΥΣΟ? Ε, ναι πως, δε γίνεται. Πως να κουβαλάει μια ομάδα μπάσκετ συν τις αποσκευές (καλάσνικοφ, σιδερογροθιές, χειροβομβίδες, εξάσφαιρα, miniguns, πυραύλους, συραπτικά, χαρτοταινίες, λουκέτα, λοστούς, σιδεροπρίονα, πένσες, παπαγαλάκια, καρυδάκια, σκύλες, μπουζόκλειδα, ούπες, λαμαρινόβιδες, πόμολα, σιγαστήρες, το πολυκαρεκλάκι του ψαρά, το kit του Μικρού Λοχία, ο Action Man Νταβατζής στην Ιεράπετρα, κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: